Hyppää pääsisältöön

Pierre-Laurent Aimard

Lauantai 3.8.2024 klo 18.30

Pierre-Laurent Aimard

58 / 45 €
Serlachius-museo Gösta

”Loistava muusikko ja poikkeuksellinen visionääri.” – Wall Street Journal

”Aimardin soitto kuulostaa siltä, kuin sävellyksen rattaat loksahtaisivat uudella tavalla yhteen. Se tuo esiin välittömyyden ja kauneuden myös sellaisessa musiikissa, joka muuten saattaisi kuulostaa oudolta tai etäiseltä." – San Francisco Chronicle

Pierre-Laurent Aimard on yksi aikamme musiikin avainhahmoja, todellinen pianomusiikin jättiläinen. Hänen näkemykselliset konserttiohjelmansa usein yhdistävät eri aikakausien musiikkia. Näin hän saa yleisön kuulemaan tutut teokset uusin korvin ja onnistuu poikkeuksellisella tavalla herättämään eloon pianokirjallisuuden harvemmin kuultuja aarteita. Hänen soittoaan leimaa herkkä, soinnikas ja äärimmäisen hallittu kosketus, säkenöivä ilmaisuvoima ja terävä musiikillinen äly.

Aimard on vaikuttanut oman aikamme pianomusiikkiin kenties enemmän kuin kukaan toinen esiintyjä. Hän on ollut perustamassa käänteentekevää Ensemble Intercontemporain -nykymusiikkikokoonpanoa, ja toiminut yhteistyössä Pierre Boulezin, Olivier Messiaenin, Karlheinz Stockhausenin ja monien muiden suurten säveltäjien kanssa. Toisaalta hänen lukuisat levytyksensä myös vanhemmasta musiikista, esimerkiksi J.S. Bachin, Franz Lisztin ja Claude Debussyn teoksista, ovat saavuttaneet suurta menestystä.

Mäntän ohjelmansa Pierre-Laurent Aimard on koonnut inspiroituneena säveltäjä Arnold Schönbergistä, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta. Aimard esittelee säveltäjän eri ulottuvuuksia peilaamalla hänen teoksiaan muun muassa Brahmsin, Schumannin ja Skrjabinin musiikkiin. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Mäntän Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki esittelee konsertin Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-salissa klo 18.00. Väliaika alkaa noin klo 19.10. Konsertti päättyy noin klo 20.25.