Hyppää pääsisältöön

Anton Mejias

Lauantai 3.8.2024 klo 13.00

Anton Mejias

35 / 28 €
Serlachius-museo Gösta

”Jokin hänen Bachin soitossaan on todella ainutlaatuista – ei eriskummallista, vaan pikemminkin hyvin luonnollista. Uskon, että hänet saatetaan muistaa yhtenä aikamme suurista Bach-soittajista.” – Gary Graffman

Suomalaispianisti Anton Mejias on huikeassa kansainvälisessä nousussa. Hänellä on erityinen suhde Bachiin: tämä ilmiömäinen lahjakkuus osasi säveltäjän Das Wohltemperierte Klavier I:n 24 preludia ja fuugaa jo kymmenvuotiaana. Opiskeltuaan Suomessa ensin Meri Louhoksen ja sittemmin Teppo Koiviston ja Niklas Pokin johdolla Mejias pääsi 18-vuotiaana yhteen maailman vaativimmista oppilaitoksista, nerojen kouluna pidettyyn Philadelphian Curtis-instituuttiin, jossa hän heti herätti positiivista huomiota. 

Ura Yhdysvalloissa on lähtenyt upeasti käyntiin. 23 vuotta juuri täyttänyt Mejias on ehtinyt muun muassa debytoida Hollywood Bowlissa Los Angelesin filharmonisen orkesterin solistina ja Klavierfestival Ruhrissa Saksassa. Mäntän konsertissa kuullaan J.S. Bachin Ranskalaiset sarjat 1–6, joiden tanssiosat muodostavat monipuolisen, viihdyttävän ja koskettavan kokonaisuuden.

Mäntän Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Niklas Pokki esittelee konsertin Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-salissa klo 12.30. Konsertti päättyy noin klo 14.15.

Ohjelma

Johann Sebastian Bach: Ranskalaiset sarjat 1–6