Tiffany Poon

Tiffany Poon

Tiffany Poon @ Sid Baker

Hongkongilaissyntyinen Tiffany Poon (s.1996) on omaperäinen pianotaitelija ja merkittävä sosiaalisen median vaikuttaja. Ihmelapsena tunnettu Poon aloitti opinnot Juilliardissa 8-vuotiaana, jossa hän opiskeli Emanuel Axin ja Joseph Kalichsteinin oppilaana erinomaisista akateemisista ja taiteellisista ansoista myönnetyn John Jay -stipendin turvin. 

Poon nousi julkisuuteen jo teini-ikäisenä kilpailuvoittojensa myötä. Hän on voittanut Moskovan kansainvälisen Frederic Chopin -kilpailun nuorille pianisteille (2012) ja 2014 National YoungArts Winner -palkinnon Yhdysvalloissa (2014). Viime vuosina hänet on palkittu Rheingau -festivaalilla ja kansainvälisessä Walter W. Naumburgin pianokilpailussa. 

Viime vuosina Poon on esiintynyt mm. Klavierfestival Ruhr -pianofestivaalilla, Rheingaun musiikkifestivaalilla, Zürichin Tonhalle-Orchesterin konserttisarjassa, Münsterin NeueNamen -sarjassa ja Gilmoren pianofestivaalin Rising Star -sarjassa. Kesällä 2022 SONY Classical julkaisi Tiffany Poonin levytyksiä Antonín Dvořákin soolo- ja kamariteoksista. 

Sosiaalisessa mediassa Tiffany Poon pitää harjoittelu-vlogia ja esiintyy paljon striimattuna. Hän on osallistunut myös useisiin some-haasteisiin (mm. Jan Voglerin 2020 Music Never Sleeps live stream vuonna 2020 ja New Yorkin Filharmonikkojen ‘Practice 30’ -kampanja), ja nykyään hänellä on 300 000 seuraajan nettiyhteisö. 

Tärkeimmäksi tavoitteekseen sosiaalisessa mediassa Tiffany Poon nimeää kaikenikäisten ihmisten johdattamisen klassisen musiikin maailmaan. Vuonna 2020 hän aloitti voittoa tavoittelemattoman Together in Classical -hankkeen, joka tukee musiikkikoulutusta ja yhdistää eri taustoista tulevia muusikoita taidemusiikin äärelle.