Hyppää pääsisältöön

Tiffany Poon

Tiffany Poon

Tiffany Poon @ Sid Baker

Hongkongilaissyntyinen Tiffany Poon (s.1996) on omaperäinen pianotaitelija ja klassisen musiikin puolestapuhuja sosiaalisessa mediassa. Ihmelapsena tunnettu Poon on konsertoinut lähes kaikilla mantereilla siitä alkaen, kun hänet hyväksyttiin 8-vuotiaana Juilliard School of Music:in pre-college -ohjelmaan. Siellä hän opiskeli Emanuel Axin ja Joseph Kalichsteinin oppilaana erinomaisista akateemisista ja taiteellisista ansoista myönnetyn John Jay -stipendin turvin. 

Poon nousi julkisuuteen teini-ikäisenä kilpailuvoittojensa myötä. Hän on voittanut Kissinger Sommer Festival:in KlavierOlymp -palkinnon 2019, National YoungArts Winner -palkinnon Yhdysvalloissa (2014) ja Moskovan kansainvälisen Frederic Chopin -kilpailun nuorille pianisteille (2012). Hänet on palkittu myös vuoden 2019 Young Artist -palkinnolla Rheingau -festivaalilla ja kansainvälisessä Walter W. Naumburgin säätiön pianokilpailussa. 

Viime vuosina Poon on esiintynyt mm. Klavierfestival Ruhr -pianofestivaalilla, Rheingaun musiikkifestivaalilla, Zürichin Tonhalle-Orchesterin konserttisarjassa, Münsterin NeueNamen -sarjassa ja Gilmoren pianofestivaalin Rising Star -sarjassa. Kesällä 2022 SONY Classical julkaisi Poonin levytyksiä Antonín Dvořákin soolo- ja kamariteoksista.

Sosiaalisessa mediassa Tiffany Poon pitää harjoittelu-vlogia ja esiintyy striimattuna. Hän on osallistunut myös somen musiikkihaasteisiin (mm. Jan Voglerin Music Never Sleeps live stream vuonna 2020 ja New Yorkin Filharmonikkojen ‘Practice 30’ -kampanja) ja hänellä on 300 000 seuraajan nettiyhteisö. Tärkeimmäksi tavoitteekseen sosiaalisessa mediassa Poon nimeää kaikenikäisten ihmisten johdattamisen klassisen musiikin maailmaan. Vuonna 2020 hän aloitti voittoa tavoittelemattoman Together in Classical -hankkeen, joka tukee musiikkikoulutusta ja yhdistää eri taustoista tulevia muusikoita taidemusiikin äärelle.